Menu

Udviklingsplan øvelser (U6-U9)

Udviklingsinspiration til de små årgange(U6-U9)

 

Da jeg har været ungdomstræner i klubben i mange år vil jeg gerne dele ud af min viden.

Mit udgangspunkt i træningen og til kampe, at jeg prioritere altid at udvikle spilleren og holdet frem for at få det rigtige resultat i en kamp.

Jeg går ud fra flg. 4 nøglepunkter når vi træner:

  • Alle skal smile.
  • Alle øvelser er altid med bold på fødderne.
  • Kø på 4-5 spillere.

I træningen bruger jeg 6 spillere pr. station. Jeg aktivere ca 2-3 forældre i træningerne, som hjælper med øvelserne.

Opvarmningen foregår med tekniske boldberøringer i en firkant, så spillerne bliver fortrolige med bolden.

Vi deler hovedtræningen op i 2 stationer.

Station 1 er altid 1V1 offensivt, altså angriber mod forsvar, hvor angriberen dribler uden om forsvaren og skal score i et 3 mands mål. Her handler det om intensitet, spillerne må i denne øvelse ikke få ro til at pjatte og samle firkløver.

station 2 handler det om teknisk træning: Indersideafleveringer, vendinger, sålen på bolden, slalomløb om kegler, aguillity, ligudløb/zigzag løb med bold.

I stationerne kombinere vi ofte, feks driblinger med afslutninger og indersideafleveringer med 1V1 osv.

Vi slutter altid af med 2 hold mod hinanden på 5 mands bane.

Træningens varighed: 1 time efterfulgt af 15 min socialt samvær i forbindelse med frugtspisning.

Kampene:

Vi spiller kampene på 5 mandsbane.

Vi spiller uden positioner og uden målmand.

Vi har valgt at spillerne ikke skal have en fast position, grundet at spillerne skal kunne lære at tænke selv og have kreativ frihed.

Vi spiller uden målmand, det vil sige at den bagerste mand, spiller lige bag boldområdet og er på den måde med i spillet. Denne spiller har en overtrækstrøje på. Jeg synes at alle spillere skal udvikles teknisk på fødderne og dette gøres ikke ved at stå inde på stregen for at vente på at samle bolden op i hænderne.

 

Vi spiller altid bolden langs jorden ud fra målmanden til en medspiller. Vi losser aldrig bolden frem. Jo flere boldberøringer jo bedre tekniske bliver spillerne.

Under kampene er der ingen træner eller forældre der står nede ved målet, det forvirre mere end det gavner.

I pausen eller efter kampen roser vi altid og efterflg. Taler om hvad vi skal prøve at gøre bedre til næste kamp.

Til træning øver vi spilforståelsen, i kampene prøver spillerne det af. I kampene prøver vi at lade spillerne til at finde løsningerne selv, så det ikke er robotter vi uddanner.  (Jeg ved det er svært, også for mig)

Vi gør meget ud af fairplay derfor siger vi altid god kamp til modstanderen og efterflg til modstandertræneren.

 

Afslutning:

I starten tabte vi kampe meget stort, grundet at der var frit mål i vores ende. Men den der har spillet bagerste mand har fundet ud af hvordan han/hun skal placere sig og hvor bolden skal spilles hen når den er erobret, uden at det er blevet fortalt til spilleren. Det har resulteret i, hvor vi normalt har indkasseret 13-14 mål til et stævne på fire kampe, at vi til vores sidste stævne har indkasseret 3 mål, mod modstandere vi normalt har tabt stort til.

 

Intensiteten til træning har gjort at spillerne arbejder hårdt for hinanden og vil løbe den ekstra meter for sin medspiller. Intensiteten har også gjort at pigerne er meget fokuserede inden kamp og i pauserne mellem de to halvege.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovenstående skal ikke ses som et facit, blot til inspiration hvis man kan bruge det i sin daglige gang som træner i de små årgange, eller hvis man bare kan bruge noget af det.

Mvh

Anders Mayland

Træner U8 piger.